Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kultúra művészetek képes leírás - Veresegyház.tlap.hu
részletek »

Kultúra művészetek - Veresegyház.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: veresegyhaz.tlap.hu » Kultúra művészetek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Anyám Fekete Rózsa

Anyám Fekete Rózsa

Az Anyám Fekete Rózsa Közhasznú Alapítvány 2009-ban 19. alkalommal rendezte meg az Anyám Fekete Rózsa Magyar Nyelvű Vers- és Prózamondó Találkozót, melynek döntőjére és gálájára 2009. május 1-3. között került sor Veresegyházon. A elődöntőkön közel 1000 versmondóból választotta ki a szakmai zsűri azt a 97 főt, akik a veresegyházi versünnepen részt vehettek és az Alapítvány vendégül látta őket. A résztvevők közel 50%-a határon túli előadó (Szlovák Köztársaság, Román Köztársaság, Szerb Köztársaság). Hasonló volt az arány a döntőben is. A kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a társművészetek (zene, képző- és iparművészet, fotóművészet, színház, népművészet) is aktív szereplői, része legyen a rendezvény sorozatnak.

Kölcsey Ferenc Könyvtár

Kölcsey Ferenc Könyvtár

Könyvtárunk története Az alapítás éve 1949, de csak 1977-ben, a Közművelődési törvény hatására nevezte ki a Nagyközségi Végrehajtó Bizottság az első főfoglalkozású alkalmazottat. 1991-ben stabilizálódott a gyermekrészleg feladatkörének betöltése. Az alapítás óta többször költöztették és költöztettük az állományt, míg 1998-ban helyet kapott lakóhelyünk központjában, 1996-ban átadott ún. Fő téri üzletház emeleti szintjén. 1998-ban a Könyvtárpártoló önkormányzat c. pályázaton harmadik helyezést értünk el. Ebből a pénzjutalomból vásároltuk az első számítógépet. 1999. július1-én településünk városi címet kapott, intézményünk - mely 1990-ben vette fel Kölcsey Ferenc, reformkori politikus és költő nevét - városi rangra emelkedett. 2001 novemberében az Információs társadalom megvalósításában közreműködő könyvtárak támogatása c. pályázaton elnyertük hat számítógép, és az Internet hozzáférést a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) program keretében. 2002. június 4.-től, a helyi hálózat világhálóra történő csatlakozással alapvetően megváltozott, és dinamikussá vált könyvtárunk élete. A feladatbővüléssel fenntartónktól státust kaptunk a harmadik főfoglalkozású állásra, az Internet pontban. 2004. nyarán megalakult Veresegyház Többcélú Kistérség Önkormányzatainak Társulása. Pályázatot nyújtottunk be a 2004. évi ösztönző támogatásra, több feladat mellett könyvtári el.

Művelődési Házak honlapja

Művelődési Házak honlapja

művelődés, kúltúra, művészet, veresegyház, ház, bérelhető, terem, sport, fallabda, szabadidő, klub, csoportok

Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes

Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes

Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes A Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes 1990-ben alakult. A többgenerációs együttesnek 50 tagja van. A legfiatalabb 9 éves, a legidősebb 73 éves. Veresegyház az alsó Rákos mentéhez tartozó magyar település. Dalai, táncai, népszokásai alapján leginkább a nyugati palóc dialektushoz tartozónak tekinthetjük.

Tuti menü