Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Oktatás képes leírás - Veresegyház.tlap.hu
részletek »

Oktatás - Veresegyház.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: veresegyhaz.tlap.hu » Oktatás
Keresés
Találatok száma - 8 db
 Veresegyházi Általános Iskolák

Veresegyházi Általános Iskolák

Szeretnénk hasznos információkkal szolgálni az ide látogatók számára a Fabriczius József Általános Iskola, a Fabriczius Alapítvány, továbbá az Iskolaszék működésével, programjaival és elért eredményeivel kapcsolatban. Honlapunkat közel 1 évvel ezelőtt a Fabriczius Alapítvány és az Iskolaszék támogatásával indítottuk és működtetjük. Néhány információ a Veresegyházon működő Fabriczius József Általános Iskoláról. Az iskola teljes egészében önkormányzati fenntartású. Földrajzi beiskolázási k Iskola bejárat esti fénybenörzetére nincs korlátozás az alapító okiratban, így a tanulólétszám 7,5%-a (2006/2007) a környező településekről kerül ki. Az utóbbi időben a telítettség miatt csökkent a bejárók aránya. Az általános iskolába járó tanulók száma közel a kétszeresére növekedett az elmúlt évtizedben. 1995-ben 716, a 2008/2009-es tanévben közel 1400 fő volt a tanulói létszám. A folyamatos létszámnövekedés következtében a tanulók elhelyezése problémát jelentett, mely a régi iskolaépület haladéktalan bővítését eredményezte. Jelenleg az alapfokú oktatás két telephelyen folyik: Az uszoda kívülről * a Mézesvölgyi iskolában (Mogyoródi út 5-7.) az alsós tagozat került elhelyezésre, mely néhány évvel ezelőtt került újonnan átadásra. * a Régi iskolában (Fő út 77-79.), mely a felsős évfolyamok oktatási helyszíne. 2008/2009-es tanévben megújult a Régi iskola épülete, bővült a 3. szinttel és kívül-belül teljes felújításon esett át. 1971-től bevezetésre került az emelt szintű ének-zene oktatás és közel 15 éve órarendi keretek között folyik a sakkoktatás, melyet országos szinten kevés iskola biztosít tanulói számára. 2003. decemberétől lehetőség nyílt arra, hogy a testnevelési órák keretén belül úszásoktatásban részesüljenek az ide járó tanulók.

Autósiskola a Műv. Házban

Autósiskola a Műv. Házban

A Homoki és Társa Járművezető-képző Kft. mint autósiskola 1997-től működik, Gödöllő-Vác városokban és vonzáskörzetükben. Minden kategóriára kiterjedő jogosítvány megszerzését, teljes körű elméleti és gyakorlati oktatást, valamint az ezzel kapcsolatos ügyintézést és szaktanfolyami képzést folytatunk. 2003-tól Felnőttképzési Akkreditált Intézményként működünk. Legtöbb ügyfelünk a lakosság köreiből kerül ki, de megrendelőnk a Pest Megyei Munkaügyi Központ is. Autósiskolánk több éves múltra tekint vissza. A 2002-es évben iskolánkban több mint 1000 fő szerezte meg vezetői engedélyét. Iskolánkban az alábbi kategóriákban szerezheti meg vezetői engedélyét: - moped M - motorkerékpárok A1, A korl, A - személygépkocsi B - tehergépkocsi C - tehergépkocsi + nehézpótkocsi C+E - autóbusz D - személygépkocsi + nehézpótkocsi B+E

Fabriczius József Esti Gimnázium

Fabriczius József Esti Gimnázium

Fabriczius József Esti Gimnázium és Kereskedelmi Szakközépiskola múltja és jelene! Ne gondold, hogy a tanulás csak bizonyos időkhöz, az ifjúság éveihez köttetnénk. Tudományt a munkás élettel egybekötni: ez a feladás, mire a köztársaság férfiának törekednie kell. Ki szüntelen előbbre nem törekszik, az hátramarad - írta Kölcsey. Széchenyi pedig azt vallotta, hogy: Kiművelt emberfők sokasága alkotja a nemzet igazi értékét Bizonyára ezek a felismerések vezették 1962-ben, 44 évvel ezelőtt Gyenizse Ferencet is, amikor Veresegyházon megalapította a dolgozók középiskoláját. Szolgálni kívánta vele a községben és környékén élő tanulni vágyó felnőtteket, másrészt tovább növelte a régióban már akkor is központi szerepet betöltő település rangját. Felnőttoktatást azok részére szervezünk, akik már nem tankötelesek, és a nappali rendszerű iskolai oktatásban nem tudtak vagy nem akartak részt venni. Ez a második esély iskolája azon tanulók számára, akik munkahelyi, családi vagy szociális problémákkal küzdenek, vagy esetleg csak későn érők. Ugyanakkor segítjük az aktuális munkaerő-piaci helyzethez történő alkalmazkodásukat is. Az iskola hosszú ideig kihelyezett tagozatként működött, előbb a váci, majd a gödöllői gimnáziumhoz tartozott. A rendszerváltozás után lettünk önállóak. Fenntartónk Veresegyház Város Önkormányzata.

Kálvin téri Református Általános Iskola

Kálvin téri Református Általános Iskola

Intézményünk nem állami, nem önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézmény. Fenntartója a Veresegyházi Református Egyházközség. Fő tevékenységeink köre az Alapító Okiratunk szerint a következő: - Nappali rendszerű, általános műveltséget megalapozó iskolai oktatás 8 évfolyamos általános iskolában. - Tehetséggondozás, felzárkóztatás - Iskolaotthonos foglalkozás - Idegen nyelv, magyar nyelv és irodalom, matematika emelt óraszámban történő oktatása - Kulcskompetenciák kiemelt fejlesztése - Fakultatív foglalkozások, szakkörök, sportkörök szervezése - Iskolai intézményi étkeztetés - Napközi otthonos és tanulószobai ellátás 8 évfolyamos általános iskolában - Diáksport 8 évfolyamos általános iskolában A Kálvin téri Református Általános Iskola beiskolázási területe kiterjed Veresegyház és környező településeire. A keresztyén nevelési értékek mellett elkötelezett szülők gyermekeit várjuk iskolánkba.

Katedra nyelviskola

Katedra nyelviskola

KATEDRA nyelviskola - angol, német, spanyol, olasz, francia, orosz, protugál, svéd, finn, görög, holland, kínai, japán, héber, és eszperantó nyelvtanfolyamok, nyelvvizsgák A Katedra Nyelviskola a lakosság részére csoportos és egyéni nyelvtanfolyamok széles választékát kínálja Budapesten és vidéki városokban. Nálunk tanul Magyarország! Csatlakozz Te is ahhoz a mintegy 400 000 emberhez, akik már megismerték a Katedra Nyelviskola színvonalas nyelvtanfolyamait! Nézz bele egy óránkba és győződj meg magad is arról, hogy a Katedra módszer a legjobb választás számodra! A Katedra Nyelviskola a lakosság részére csoportos és egyéni nyelvtanfolyamok széles választékát kínálja Budapesten és vidéki városokban. Az egyes iskolák kínálatát a megfelelő város főoldalon történő kiválasztását követően vagy országos tanfolyamkeresőnk segítségével találod meg.

kutyaiskola

kutyaiskola

kutya Leszák Melinda kutyaiskola kutyakiképz és agility frisbee panzió ; problémás kutyák Állattal együtt élni jó, tanulságos, sok örömöt és élményt jelent. E kapcsolatban a felelősség nagy szerepet kap, hiszen már a tervezgetés időszakában, az állat beszerzése előtt felelős döntést kell hoznunk, hogy bár vágyunk egy kedvencre, de megvannak-e a lehetőségeink és képességeink, hogy biztosítsunk számára mindent, amire szüksége lesz. A gyerekek kiskamaszkorig-kamaszkorig nem tudják egyedül ellátni kedvencüket, így a feladatok egy része a szülőkre hárul. Tehát csak akkor kell az állattartás mellett dönteni, ha ez a szülők vágya is. Fontos, hogy felkészülten fogadhassuk leendő kedvencünket! Ebben segítségünkre lehetnek: szakkönyvek, a tenyésztő, kiképzők, az állatorvos, az egyesületek, ismerős gazdik, sőt a kutyaiskolába tett látogatás is. Felelősséggel gondoljuk át, hogy személyiségünkhöz, életstílusunkhoz, környezetünkhöz, anyagi lehetőségeinkhez milyen típusú, fajtájú, nemű négylábú illik leginkább. Gondosan kell mérlegelni, mert csakis olyan kutyával érezzük jól magunkat, amelyik jól érzi magát velünk. Neki nincs beleszólása ebbe a döntésbe, mégis velünk kell élnie majd 10-12 évig.

Óvoda

Óvoda

A gyermekeket szakmailag jól felkészült nevelőközösségünk neveli és oktatja. Barátságos, biztonságos légkörben, az egyéni problémákra odafigyelve, életkoronként differenciáltan foglalkozunk a ránk bízott gyermekekkel. Óvodai programunk a környezeti nevelésre és a hagyományőrzésre épül. Azért hogy programunkat még hatékonyabban tudjuk megvalósítani, az óvoda szomszédságában 2007-ben létrehoztuk az Árnyas - kertet. Itt a gyerekek a kisállat simogatóban részt vehetnek az állatok gondozásában és nyomon követhetik azok fejlődését, a csűrben feleleveníthetik népi hagyományainkat, a csoportok részére kialakított veteményeskertben figyelemmel kísérhetik az általuk ültetett és gondozott növények fejlődését. A kalandpark különleges játékokkal várja a gyerekeket: mászófalon és függőhídon próbálhatják ki ügyességüket.

Vezess Veresen

Vezess Veresen

Üdvözöllek kedves leendő autós! Gyenes Gábor járművezető szakoktató vagyok. Veresegyház és környékén tanítom az autóvezetést. Gyakorlati oktatás automata autóval is! A műszaki ismeretek mellett, nálam megtanulhatod az autóvezetés gyakorlati tudományát is. A KRESZ oktatáson, számítógépes vizsgaszimulációs programmal ellenőrizheted tudásod. A gyakorlati vizsgára történő felkészülést a gödöllői rutin pályán kezdjük. Ezen a pályán lesz a járműkezelési vizsga is! A következő lépcső a forgalommal történő ismerkedés. A fokozatosság elvét követve gyakoroljuk az autóvezetés rejtelmeit. Akkor vezetünk amikor ti ráértek! Legyen az, reggel, este, hétköznap, vagy hétvége! Bármikor gyakorolhatunk!

Tuti menü