Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Veresegyház képes leírás - Veresegyház.tlap.hu
részletek »

Veresegyház - Veresegyház.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: veresegyhaz.tlap.hu » Veresegyház
Keresés
Találatok száma - 16 db
 Veresegyházi képek

Veresegyházi képek

Album: Jártamban-keltemben: Veresegyház, kép: veresi tél-4 Nagyon-nagyon tetszenek a képei egy pár tájképet elmentettem remélem nem baj. Az összeset meg fogom nézni. Csodálatosak. Nagy Ági (agnia) képgalériái

A címer leírása

A címer leírása

Negyedelt csücsköstalpú pajzs jobb felső és bal alsó mezőjében ketté osztott, pirossal-ezüsttel hétszer vágott megző, az úgynevezett Árpád-sáv. A jobb alsó kék mezőben lebegő, öt szirmú, ezüst tavirózsa, más néven vízililiom. A bal felső ezüst mezőben rövid, zöld száras, szárán két szélre hajló leveles, lebegő piros földieper. A pajzson ugyancsak ötszirmú, ezüst tavirózsa, melyet homorú alakú eperszár tart. A pajzs felső sarkain egy-egy kerek tavirózsa levél hasításával a sarkokra rácsiptetve. Ezeket a leveleket kerüli meg félköralakban a tavirózsát tartó eperszár, mely a pajzs két oldalán kétharmad részig két-két részben egymást fedő eperlevelet csünget le. Veresegyház Budapesttől 30 km-re a Nyugat - Cserhát nyúlványának, a tulajdonképpeni gödöllői dombvidéknek egyik völgyében a Sződ - Rákospatak mentén található. Gazdag történelmi múltja, tavai, barokk műemlékei, természeti adottságai egyaránt keresett idegenforgalmi hellyé tették. Jelenleg (2003. június) 11 ezer lakosa van, az üdülő tulajdonosokat is ideszámítva a jelenlévő népesség nyári hétvégeken a húszezer főt is eléri, területe 2856 hektár.

Bölcsöde

Bölcsöde

Épületünk egy gondozási egységet rejt magába. Az egység : 2 csoportszobából, hozzá közvetlenül kapcsolódó teraszból, fürdőszobából és átadóból áll. Mindehhez melegítő konyha tartozik ahol a kifejezetten ezen életkorú gyermekek részére készített és szállított ételeket tálaljuk. Minden életkorhoz, illetve diétához tudunk étkezést biztosítani (liszt, tojás, tejérzékenyeknek egyaránt). Intézményünk jól felszerelt, a gyermekek neveléséhez jó körülményeket biztosít. Szobáink belső tere tágas, világos, bútorzata modern, kiegészítőink ízlésesek. Az épületet gyönyörű, fás környezetben kapott helyet, két játszókert veszi körül ahol kifejezetten a bölcsődés korú gyermekek részére méretezett udvari játékok, eszközök teszik élvezetessé a kinti tevékenységeket. Rendelkezünk homokozókkal, árnyékolókkal, csúszdával, mászókával. A bölcsődénk családias légköre már akkor érezhető, mikor a szülő és a kisgyermek ellátogat hozzánk. A gyermekközpontúság és az itt dolgozók segítőkész, empatikus magatartása érzelmi biztonságot és derűs, családias légkört biztosít, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a hozzánk járó gyerekek jól érezzék magukat, testileg, lelkileg és szellemileg egyaránt jól fejlődjenek.

Időjárás Veresegyházon

Időjárás Veresegyházon

7 napos időjárás előrejelzés és élő időjárás térképek, látogatóink aktív részvételével készítve. Veresegyházi webkamera. 24 órában láthatjuk a Veresegyházi időjárást. A levegő állapothatározói A légkör egy igen nagy kiterjedésű és tömegű, gáz halmazállapotú fizikai rendszer, a légköri folyamatok pedig az ebben a rendszerben bekövetkező állapotváltozások sorozatai. A gázok állapotjelzői: hőmérséklet, nyomás, sűrűség. A levegőnél még figyelembe vesszük a vízgőztartalmat (nedvességet) is. Hőmérséklet (T) A levegő hőmérsékletén a levegő felmelegedési fokát értjük. Mérése 2 m magasban, hőmérőházban történik, egysége °C. Radiációs minimum Az éjszaka folyamán a talajfelszín kisugárzása következtében beálló legalacsonyabb hőmérséklet. A mérésére szolgáló hőmérőt a talajfelszín felett 5 cm-re helyezik el. Középhőmérséklet 24 óra folyamán mért hőmérsékleti értékek középértéke.

Irány Veresegyház

Irány Veresegyház

Mintegy 14 000 fős város Budapesttől 23 km-re északra, a Gödöllői-dombság egyik völgyében található. Árpád-kori település, első okleveles említése 1375-ből való. A copf stílusú római katolikus templom a XVIII. sz.-ban épült, kertjében barokk stílusú Golgota-szoborcsoport látható. A település egyik dísze Kő Pál szobrászművész "Anya" című alkotása. A környező tavak strandolásra, horgászatra adnak lehetőséget. Környezetükben szoborpark látható Mitsui Sen japán szobrászművész alkotásaival. A városban egész évben meleg vizű gyógyfürdő várja a látogatókat.

Légi fotók Veresegyházról

Légi fotók Veresegyházról

Légi fotók Veresegyházról Köszöntöm azokat a virtuális látogatókat akik turistaként, a szabadidő hasznos eltöltésének színhelyeként tekintenek városunkra. Hasznos információkat igyekszünk szolgáltatni kulturális, közéleti, sport programjainkról, szállás és étkezési lehetőségeinkről, mindarról ami egy igazi pihenőnapot felejthetetlenné tehet.

Medveotthon

Medveotthon

Medvék és farkasok otthona. 2112 Veresegyház, Patak u. 39. Nyitva tartás: 8-tól sötétedésig AZ ÉV MINDEN NAPJÁN NYITVA VAGYUNK, PIROS BETŰS ÜNNEPNAPOKON IS! Díjak A medvemenhely belépődíja egységesen: 300 Ft/fő Parkolódíj (személygépkocsi): 200 Ft/autó Parkolódíj (autóbusz): 500 Ft/busz (Csoportos kedvezményt nem tudunk biztosítani. A medvefarm látogatása esetén sem csoportoknak, sem magánszemélyeknek NEM kell bejelentkezni!) Ha kérdése van, hívja az otthon igazgatóját: Kuli Bálint 20/397-0138 (9 órától 18 óráig)

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

A Pályázatfigyelő a hazai társadalmi szervezetek és alapítványok, intézmények, magánszemélyek, önkormányzatok, vállalkozások számára meghirdetett pályázati kiírások gyűjteménye.' A legújabb pályázatok az Ön weboldalára Általános hírdoboz Ha az alábbi kódot beilleszti saját oldalára azon megjelenik a harminc legújabb pályázat. A hírdobozok méretei a sorban található két paraméterrel width (szélesség - minimum 160 pixel, ami a jelenleg beállított), height (magasság) állítható. A lista automatikusan kitölti a dobozt.

SFF Tender

SFF Tender

SFF Tender pályázatfigyelő és pályázatkereső portál. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy oldalainkon elsőként publikáljuk a friss pályázati híreket és kiírásokat. Portálunkon ezek mellett fontos háttéranyagokat találnak a pályázók, amelyek segítik őket céljaik elérésében, ugyanezt segíti ingyenes hírlevelünk.

Hirdetés
Városunk

Városunk

Üdvözöljük Veresegyház honlapján! Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket Veresegyház város hivatalos honlapján. Isten hozta Önt is kedves böngésző, aki vagy akarattal, vagy csak a világhálón kóborolva meglátogatja városunkat. A honlapunkon nézelődve felfedezhetik, megismerhetik Veresegyház számtalan értékét, látnivalóit, nevezetességeit, kulturális életét, múltját, jelenét. Persze az interneten keresztül nem derül ki, hogy városunk lakói kedves, vendégszerető emberek. Szívesen ajánlom ezért mindenkinek, látogassanak el hozzánk, győződjenek meg személyesen róla, ismerjenek meg bennünket. Pásztor Béla Polgármester

Veresegyház a térképen

Veresegyház a térképen

Mintegy 14 000 fős város Budapesttől 23 km-re északra, a Gödöllői-dombság egyik völgyében található. Árpád-kori település, első okleveles említése 1375-ből való. A copf stílusú római katolikus templom a XVIII. sz.-ban épült, kertjében barokk stílusú Golgota-szoborcsoport látható. A település egyik dísze Kő Pál szobrászművész 'Anya' című alkotása.

Veresegyház címere

Veresegyház címere

Veresegyház címere A címerek olyan pajzsra helyezett, mértani formákból és stilizált képekből meghatározott szabályok szerint megszerkesztett, örökölhető vagy tartós használatú színes jelvények, amelyek tulajdonosaik � természetes és jogi személyek � azonosítására szolgálnak. A címerek a XII. században Nyugat-Európában alakultak ki és a lovagi fegyverzet fő elemeit jelenítik meg. Ennek megfelelően részeik: 1. a címerpajzs, 2. a sisak a sisaktakaróval, 3. a sisakdísz, 4. a külső díszek (pajzstartó, rangjelző korona, címerpalást, címersátor, jelmondat vagy csatakiáltás, stb.) Ezen elemek közül a címer fő része a pajzs a díszített sisakkal, a többi kiegészítő elem. A sisakdísz leggyakrabban a címerpajzs ábráját ismétli, eredetéből következően azonban nem mindig stilizált formában.

Veresegyház Sport klub

Veresegyház Sport klub

Veresegyház VSK hivatalos oldala. Hírek, eredmények játékosok, a VVSK szurkolóinak Az első világháború megbénítottaa futballéletet a városban, de a húszas évekre egyértelműen alabdarúgás lett a legnépszerűbb sportág a városban. A TSC a nyugatialosztály bajnokságában szerepelt, és rendre az élcsoportban tanyázott.Az 1925-26-os idényben bevezették a profizmust a Magyar labdarúgásban,ám az ezzel járó költségeket a tatabányaiak nem vállalhatták és ezértaz amatőr bajnokságban indulhattak.

Veresegyház szobrai

Veresegyház szobrai

1848-as emlékmű, Veresegyház, Hungary (Magyarország), Alkotó: Kő Pál (1996) - Köztéri művészet a világban. Szobrok térképen, közösségi élmény, miegymás. II. világháborús emlékmű Egy gondosan ápolt kis térre jutunk, ezen látható az archi-tektonikusan nagyon szépen megkomponált II. világháborús emlékmű. Az út itt kis térré szélesedik. A szép virágokkal beültetett hosszan elnyúló ágyás optikailag megnöveli a teret. A virágos részt díszburkolat váltja fel, amelyben nagyobb méretű kör alakú kőlap látható a város címerével, az 1996-os évszámmal és a város nevével. A teret Farkas Gábor és Török Péter táj- és környezetépítészek tervezték. Lépcsőkön haladva jutunk az emlékműhöz, Kő Pál Munkácsy-díjas Érdemes-művész Anya című alkotásához. A kompozíció egy népviseletbe öltözött, ládán ülő hölgyet ábrázol, aki az ölében nagyméretű, babérkoszorús címerrel díszített drapériát tart, melyre ráhímezi az elesett hősök nevét. Az alkotás előtt, a kockakövek mögötti kőkereten olvasható:

Veresi Gőzös

Veresi Gőzös

Veresi Gőzös A közönség egyik nagy kedvence! Kicsik, nagyok, idősek és fiatalok hosszabb és rövidebb időre egyaránt örömmel utaznak a Veresi Gőzössel. A Veresi Gőzös szülőföldjéről, Veresegyházról kapta nevét, de számos helyen megfordult és gyakori vendég Szlovákiában is. A Veresi Gőzös bérelhető néhány órára, de akár egész évre is. Osztálykirándulástól - Mikulásvonatig, esküvői autótól a városnéző járatig, már sokan, sokféle célra igénybe vették. A gőzös volt már születésnapi meglepetés, volt már az est fénypontja, volt már a Mikulás járműve és volt már a gyereknap kedvenceIkarus 311 típusú, zárt utasterű nosztalgia autóbusz. Az autóbusz Németh László tulajdona. Az autóbuszt 1964.-ben gyártották, a MÁVAUT megrendelésére szállították. Eredetileg Budapest és Stuttgart között gyorsjáratként közlekedett. Forgalomból történő kivonása után a járművet építkezéseken felvonulási épületként használták. Jelenlegi tulajdonosához igen leromlott állapotban, szinte csak a váza került. Felújítását saját kezűleg végezte. Az autóbuszt 2002.-re az eredetivel megegyező állapotban állította helyre. A jármű visszanyerete eredeti piros külső fényezését. Jellegzetes tetőcsomagtartóját is helyreállította. Utasbefogadó képessége 36 fő. A nosztalgia autóbusz múzeális járműnek minősül, megrendelés alapján különjáratként közlekedhet. Az IK 311 sorozat Az IK 311 sorozat alapváltozatát 1963-1

Veresi Látniválók

Veresi Látniválók

Veresegyház, medvemenhely, Karacs Teréz, Ursus Medvealapítvány Szent Erzsébet tiszteletére szentelt római katolikus templom. Migazzi Kristóf váci püspök emeltette 1777-78-ban. Az egyhajós, homlokzati tornyos templom főoltárképe Szent Erzsébetet ábrázolja. A templom márványutánzatú oltárképe és értékes szószéke XVIII. századi munka. A mennyezeti freskón a lányok hálaadásként epret ajánlanak fel Szűz Máriának. A templom kertjében barokk Golgota csoport tekinthető meg. A templom mögötti téren Kő Pál szobrászművész "Anya" c. szobra található, mely II. Világháborús emlékmű.

Tuti menü